Маркетинг предизвици со кои ќе се соочите со палети со сенки за очи на големо

Козметичката индустрија е една од најпредизвикувачките индустрии за влез. Со својата остра конкуренција, ако немате соодветно водство, ќе биде тешко за вашиот бренд да опстане! Во нашето долгогодишно искуство како производител на палети на сенки за очи со приватна етикета, видовме дека многу брендови очајно пропаѓаат и огромно успеваат.

Ако сакате да започнете и со големопродажен бизнис со палети со сенки за очи, вашиот успех зависи исклучиво од вашите маркетинг напори. Но, маркетингот за козметичката индустрија се развива со многу брзо темпо. Како производител на палети за сенки за очи на големо, одблиску видовме со кои маркетинг предизвици ќе се соочите. И за ваша погодност, ги објаснивме подолу.

1. Дигитален свет:

Ако не го користите дигиталниот пејзаж, вашиот бренд на палета на сенки за очи од приватна етикета е добар како мртов. Помина времето кога се што требаше да направите е да ставите билборд и да давате брошури на случајни луѓе на улица.

Ако сакате да бидете сигурни дека вашиот буџет за маркетинг го користи својот целосен потенцијал, ќе мора да користите Google, Facebook и други реклами. Повеќето од брендовите во денешно време користат мешавина од онлајн и офлајн маркетинг напори за да го максимизираат влијанието.

2. Милениумската ера:

Според истражувањата, милениумците и Gen X придонесуваат за 50% од онлајн продажбата. Тие станаа најважните демографски таму. Секој роден во 90-тите се нарекува милениумец, а секој роден во 2000-тите се нарекува Gen X.

Овие генерации буквално пораснаа со технологијата, тие исто така се многу поупатени во технологијата од која било друга генерација. Тие се исто така екстремно будни и сакаат корпорациите и брендовите да ги искористат своите ресурси за подобрување на општеството.

За да ја насочите оваа важна демографија, ќе мора паметно да користите дигитален и влијателен маркетинг.

3. Мултиполаризација:

Мултиполаризацијата во маркетиншка смисла се однесува на ситуација кога клиентите консумираат специфични производи од различни брендови во исто време. Ова резултира со ниска лојалност на клиентите. За жал, потрошувачите на козметика и убавина се најниско рангирани во однос на лојалноста на брендот.

Ова е причината зошто ќе треба постојано и агресивно да го пласирате брендот на вашата приватна етикета за палета на сенки за очи! Во спротивно, вашите потрошувачи ќе се префрлат на друг бренд на палети за сенки за очи на големо.

4. Недостаток на доверба:

Друг проблем со бизнисот со палета на сенки за очи со приватна етикета е што потрошувачите на козметика не се многу „доверливи“. Имаше многу инциденти кога беа пронајдени тешки и опасни метали во козметичките производи. Поради ваквите инциденти, потрошувачите се исплашени да испробаат нови производи.

Тука доаѓа влијателниот маркетинг. Луѓето ќе пробаат нов производ само ако некој им препорача. Значи, ако видат дека еден или повеќе влијателни лица ја разгласуваат вашата палета на сенки за очи и му веруваат на вашиот бренд, тие веројатно ќе го поттикнат.

5. Луксузот е поважен од удобноста:

Ова не значи дека вашите палети со сенки за очи на големо треба да бидат незгодни, но луксузниот изглед оди далеку. Ако сенката за очи се чувствува и изгледа добро, постојат големи шанси да може да се продаде за поголема цена.

Ова е причината зошто пакувањето игра важна улога во вашиот козметички бизнис. Запомнете, потрошувачите не можат да го измерат квалитетот на вашите козметички производи. Нивните одлуки се засноваат исклучиво на пакувањето на козметичките производи. Затоа, погрижете се доволно да размислите за вашиот производ и дизајн на пакувањето.

добредојде да не следите понатаму FacebookYouTubeInstagramTwitterPinterest итн

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *

Контактирајте нѐ