Зошто е важен дизајнот на пакувањето? Пронајдете ги решенијата за пакување на производите од цевки и прашок овде

Козметичкото пакување е етикетата и обвивката што брендот ги користи за да ги заштити и содржи своите производи. Козметичкото пакување обично е направено од хартија, пластика или метал, но може да се изработи и од други материјали како дрво.

Пакувањето е многу важен дел од секој производ. Тоа е првото нешто што луѓето го гледаат кога земаат производ и може да има огромно влијание врз нивниот прв впечаток за него. Кога го дизајнирате вашиот производ со производител на козметика на големо, тогаш важно е да бидете сигурни дека вашето пакување го одразува квалитетот на вашиот производ.

Може да се користи за да се пренесат информации за производот, како на пример каков тип на состојки има во него и какви придобивки има за корисниците. Козметичкото пакување со приватна етикета може да се користи и за да ја покажете убавината на вашиот производ или да му дадете уникатен изглед што го издвојува од другите производи на пазарот.

Важно е пакувањето да биде дизајнирано да ја максимизира продажбата и да ви помогне да го направите вашиот бренд да се издвојува од вашите конкуренти. Следниве се неколку совети од фабриката Leecosmetic кои можат да му помогнат на вашиот козметички бренд во тоа.

Совети за подобро прилагодување на вашите козметички производи:

Можете да изберете од различни материјали, дезени и бои. Најчести материјали за козметика се пластичните и металните контејнери. Овие контејнери можат да бидат обоени или транспарентни.

Козметичкото пакување може да се прилагоди на многу начини. Некои компании користат различни дизајни и бои за да им се допаднат на различни потрошувачи, додека други користат различни големини и форми за да им се допаднат на одредени потрошувачи.

Тоа зависи од видот на производот. Некои производи може да се прилагодат со налепници и етикети, додека други треба да се затворат во сопствена кутија. Следниве се неколку техники кои можат да ви помогнат во вашето патување за прилагодување.

Храбри и величествени модели

Помина времето кога требаше да користите женски бои како Пинк за да привлечете млади жени кон вашите производи. Времињата се сменија, а истото може да се каже и за нашите преференции. Сега девојките сакаат да се чувствуваат моќни. Ако користите комбинации на диви бои со темни и смели дизајни, поголема е веројатноста да привлечете внимание. Ако сакате навистина да се истакнете на полицата, би ви предложиле да одите на апстрактен дизајн кој не е премногу гласен.

Минималистичко-пастелна комбинација

Минимализмот е најновиот тренд на пазарот. Потрошувачите во денешно време не им веруваат на пакувањето кое е преполно. Комбинацијата на бои што најчесто се користи со минималистички дизајн е пастел. Комбинацијата на минимализам и пастел, доколку се користи правилно, може да ви даде елегантно и софистицирано пакување за вашите козметички производи.

Луксен финиш

Завршувањето е еден од најважните аспекти на вашиот козметички дизајн. Тие го одредуваат изгледот и чувството на вашиот козметички производ. Како производител на козметика на големо, ние Leecosmetic ќе ви предложиме да користите завршна обработка што му дава луксузен изглед и чувство на вашиот производ. Подолу се дадени неколку решенија за пакување за ваша референца:

Блескав финиш

козметички производи со сјајна завршница

Замрзната завршница

Козметички производи со матна завршница

Дијамантска завршница

Козметички производи со матна завршница

Метализиран сјаен финиш

Козметички производи со метализирана сјајна завршница

Метализиран мат финиш

Козметички производи со метализиран мат финиш

сјајна завршница

Мат финиш

Козметички производи со мат финиш

Финиш со јасна/светла боја

Козметички производи со чиста/светла боја

Мермерна завршница

Мермерна завршница Козметички производи

Финиш со изглед на кожа

Козметички производи за завршна обработка со изглед на кожа

Градиент финиш

Козметички производи со градиентна завршна обработка

Финиш со дрвен изглед

Финиш со дрвен изглед

Како производител на козметика со приватна етикета, наша должност е да им помогнеме на нашите клиенти да најдат еднократно решение овде. Не треба да бидете експерт дизајнер. Сè што треба да направите е да разберете каков тип на козметичко пакување со приватна етикета ќе работи на вашиот пазар. Ако се чувствувате малку преоптоварени, можете само да контактирате со Leecosmetic и нашите експерти ќе ви помогнат.

добредојде да не следите понатаму  FacebookYouTubeInstagramTwitterPinterest  итн

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *

Контактирајте нѐ