Работи што треба да ги земете предвид при изборот на производител на сенки за очи со приватна етикета

Можеби веќе сте запознаени со терминот „приватна етикета“ кога станува збор за малопродажба. Марките со приватни етикети се оние што се продаваат под името на сопствената марка на трговецот на мало, наместо под името на компанијата како Најк или Епл.

Ако планирате да креирате производна линија за сенки за очи, ќе треба да најдете a производител на сенки за очи со приватна етикета. Но, како да го изберете вистинскиот?

Производителот на приватна етикета може да ви помогне да креирате и продавате производи со висок квалитет без да мора да ги научите сите технички детали за тоа како да ги направите.

Добавувачи на палета на сенки за очи со приватна етикета направи производи за други компании кои сакаат да продаваат свои производи со уникатно име на бренд во прилог. Производителот ја создава формулата и пакувањето за овие производи и ги продава како дел од редовното деловно работење. За возврат, таа компанија му плаќа на производителот договорена такса и му дава пристап до сите информации што им се потребни за нивната производна линија. На овој начин, тие можат ефективно да го пласираат на сопствената веб-локација или преку други продажни канали како што се трговците на големо и дистрибутерите кои испраќаат директно до магацините на трговците на мало низ светот.

Кога станува збор за козметика со приватна етикета, постојат многу опции. Можете да купите подготвен за продажба производ од трговец на големо или производител, или можете да произведувате сопствен производ од нула.

Ако изберете да произведувате сопствен производ, ќе сакате да бидете сигурни дека го избирате вистинскиот производител на сенки за очи од приватна етикета за оваа работа. Еве неколку работи што треба да ви бидат главен приоритет при изборот на добавувач на палета на сенки за очи:

Можете ли да ја поседувате формулата?

Еден од најважните фактори при изборот на производител на сенки за очи од приватна етикета е дали можете да ја поседувате формулата или не. Сакате да бидете сигурни дека тие ќе ви овозможат заштитен знак, патентирање и заштита на вашиот производ со регистрирана трговска марка. Ако ја нудат оваа услуга, тогаш тоа е одлично! Меѓутоа, ако не го понудат, тогаш може да има некои други проблеми подоцна по патот.

Затоа што ако произведувате производи за продажба во вашата продавница и некој друг дојде и ги копира, тогаш целата таа напорна работа може да биде за џабе. Штом некој знае кој производ го правите и колку чини, ќе се обиде да го ископира. И ако тие имаат пристап до вашата формула, тогаш тие можат да го направат тоа брзо и лесно.

Повеќето добавувачи на палета на сенки за очи ќе ви понудат формула. Сепак, некои може да ви ја дадат само основната формула и да не ви дозволат да ја менувате на кој било начин. Ако е така, тогаш ќе мора да се придржувате до таа една формула за целата ваша линија на производи. Ова значи дека ако сакате да продавате различни видови производи, тогаш ќе треба да се справите со повеќе производители.

Трошоци и временски рокови:

При изборот на производител на приватна етикета за палети за очи на големо, важно е да се земе предвид и колку време ќе биде потребно пред да завршат со производство на вашиот производ. Некои компании имаат долго време на испорака, додека други можат да ги завршат работите многу побрзо. Можеби ќе најдете дури и некои компании кои нудат брза обработка на нарачки доколку е потребно!

Една од најголемите придобивки од изборот на приватна етикета на палети со сенки за очи на големо е заштедата на трошоците. Бидејќи добавувачите на PL не работат директно со ниеден бренд или трговец на мало, тие можат да елиминираат многу трошоци поврзани со производството што значи пониски цени за нивните клиенти!

Приватната етикета на палета на сенки за очи може да биде еден од најприфатливите начини за влегување во е-трговија, но тоа не значи дека тие се евтини! Осигурајте се дека знаете колку пари можете да инвестирате во производството пред да започнете да купувате наоколу. Можеби ќе сакате да знаете колку време ќе биде потребно за вашите производи со приватна етикета од сопствената палета на сенки за очи да бидат готови по поставувањето на нарачката (некои производители нудат побрзо време на испорака од другите).

Дали состојките се безбедни?

Првото нешто што треба да се земе предвид е дали состојките во вашите големопродажни палети со сенки за очи производите со приватна етикета се безбедни или не. Ако сакате да ги ставате овие производи на вашата кожа, критично е тие да се безбедни. Исто така, важно е да бидете сигурни дека состојките се набавени на етички и одржлив начин.

Производителите на сенки за очи со приватна етикета мора да ги почитуваат прописите на Управата за храна и лекови (FDA) за безбедност и квалитет. Ова вклучува придржување до Добрите производни практики (GMPs), кои се правила за правење производи на начин кој обезбедува нивна безбедност и ефикасност. GMPs покриваат сè, од ракување со состојки до одржување на чистота и санитарни услови во објектот.

Покрај тоа што ќе прашате за безбедноста на козметичките состојки, треба да прашате и од каде потекнуваат и како се произведени. Побарајте производители кои користат извори без суровост секогаш кога е можно, за да можете да се чувствувате добро кога ги поддржувате компаниите кои ги третираат животните со почит и достоинство.

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *